Plante binefacatoare pentru trup si suflet I Plante cultivate in regim de permacultura I Plante rare I Plante aromatice I Plante autohtone I Carti

Albăstriţa (Cyanus segetum Hill, syn. Centaurea cyanus L., Cyanus cyanus Hill)

Albăstriţa este o floare de câmp foarte răspândită în lanurile de cereale. Planta înfloreşte în perioada aprilie-august.

 

Florile de albăstriţă pentru uz intern

Florile de albăstriţă au multiple utilizări terapeutice. Ele sunt utile în cazurile de diaree, dispepsie, afecţiuni renale şi ale vezicii urinare, afecţiuni oculare, anorexie, atonie musculară, boli de piept, bronşite sau boli intestinale.

 

Florile de albăstriţă sunt folosite ca expectorant, în tratarea răcelilor, ca diuretic sau ca stimulant al vezicii biliare şi al funcţiilor ficatului. De asemenea, albăstriţa ajută la reglarea funcţionarii rinichilor.

 

Albăstriţele au efect calmant în iritaţii oculare, conjunctivite, au efect de creştere a diurezei, efect reglator în constipaţie, colici intestinale şi stomacale la sugari, cearcăne, diaree, dispepsie sau disurie.

 

Albăstriţele au efect galactagog, folosirea lor creşte cantitatea de lapte la femeile care alăptează. Ele sunt utile în caz de hemoroizi, infecţii intestinale, indigestii şi reface flora intestinală.

 

Florile de albăstriţă în produsele de uz extern

În produsele naturale de uz extern, florile de albăstriţă reprezintă un ingredient de bază. Sunt folosite în loţiuni de plajă, în demachiante, în farduri pentru ochi sau pentru ten, în loţiuni şi creme hidratante, în pudre pentru ten, fond de ten, măşti şi tratamente antiîmbătrânire.

 

Florile de albăstriţă sunt utile în tratarea afecţiunilor pielii, în caz de eczeme zemuinde,  eczeme pruriginoase, furunculoza pleoapelor, psoriazis, tăieturi, uscăciunea tegumentelor, iritaţii oculare, înroşirea pleoapelor, ihtioză sau ulceraţii supurate.

 

De regulă, florile de albăstriţă se folosesc ca antiinflamator ocular.

Vezi produsele noastre:
Albastrita - Cyanus segetum
13,08 lei
Pret mai mic in functie de cantitate!
Anima Plant
Logo
Lista de cumparaturi