Abies alba

Achillea millefolium

Agrimonia eupatoria

Agropiron repens

Aloe vera

Althaea officinalis

Arctium lappa

Artemisia abrotanum

Artemisia absinthium

Calendula officinalis

Capsella bursa pastoris

Cassia angustifolia

Centaurea cyanus

Cerasus vulgaris

Chelidonium majus

Cicorium intybus

Cnicus benedictus

Convolvulus arvensis

Corylus avellana

Crataegus monogyna

Cynara scolymus

Echinacea purpurea

Echium vulgare

Equisetum arvense

Erigeron canadensis

Filipendula ulmaria

Fraxinus excelsior

Fumaria officinalis

Galega officinalis

Galium mollugo

Galium verum

Grindelia robusta

Hypericum perforatum

Hyssopus officinalis

Juglans regia

Juniperus communis

Lamium purpureum

Lavandula officinalis

Leonorus cardiaca

Linaria vulgaris

Lophantus anisatus

Lycopus europaeus

Lythrum salicaria

Matricaria chamomilla

Melilotus officinalis

Melissa officinalis

Mentha aquatica

Mentha piperita

Monarda didyma

Morus alba

Ocimum basilicum

Ononis spinosa

Origanum vulgare

Petasites hybridus

Phaseolus vulgaris

Plantago lanceolata

Polygonum aviculare

Polygonum hydropiper

Populus nigra

Primula verris

Quercus robur

Robinia pseudacacia

Rubus idaeus

Salvia officinalis

Salvia sclarea

Sambucus ebulus

Sambucus nigra

Satureja hortensis

Scutellaria galericulata

Sinapis alba

Stellaria media

Symphytum officinale

Syringa vulgaris

Tanacetum vulgare

Taraxacum officinale

Verbascum thapsus

Vitis vinifera

OIPMA

OIPMA

Organizatia Interprofesionala Nationala a Asociatiilor din domeniul Plantelor Medicinele si Aromatice (OIPMA- ROMANIA)

Plante medicinale

Te invitam sa te abonezi la Anima Plant

contact@animaplant.ro

Utilizarea pulberilor

pulberea din plante medicinale si aromatice poate fi adminstrata direct

Avantajele pulberilor

Pulberile din plante medicinale si aromatice prezinta avantajul unei utilizari mult mai simple si accesibile, deoarece plantele sub forma de pulbere nu necesita fi erbere si nici existenta unei surse de caldura.

plante medicinale rare pulbere

Catalog ANIMA PLANT 4

CATALOG

plante medicinale uzuale pentru ceaiuri

Catalog ANIMA PLANT 1

plante medicinale rare pentru ceaiuri

Catalog ANIMA PLANT 2

plante medicinale uzuale pulbere

Catalog ANIMA PLANT 3

Comenzi telefonice:

0745.044.553.

Pelin

Pelin

Grindelia

Grindelia

Anima Plant

ARTICOLE

Aloe

Pulberile din plante

Talpa gastei

Fumarita

Ruta caprei

Lipicioasa

Cervana

Asocierile de plante

plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

producator de materii prime vegetale din plante medicinale si aromatice

ANIMA PLANT

ANIMA PLANT - plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

SC ANIMA PLANT SRL

CUI 17430290, J40/6068/2005

Bucuresti, Ferentari nr. 72, sector 5,

0745.098.911, 0749.079.619. contact@animaplant.ro

Powered by web design: Anima Soft

Anima Plant

Companie

Contact

Servicii

ANIMA PLANT - membru al Organizaţiei Naţionale a Asociaţiilor din domeniul Plantelor Medicinale şi Aromatice (OIPMA- ROMANIA)

Informaţii: 0749-079.619 Comenzi: 0745-098.911

Contact email: contact@animaplant.ro

E-oferta OIPMA
Anima Plant - producator de materii prime din plante medicinale si aromatice

Salvia este recomandată în gastronomie


Denumirea de "salvie" provine din cuvântul latinesc "salvare”, care înseamnă “a vindeca” sau “a însănătoşi”. Virtuţile salviei au fost confirmate de specialiştii în fitoterapie şi dietoterapie. Salvia este cunoscută în popor sub numele de jaleş.


Plantă aromată, salvia este întrebuinţată în medicină naturistă şi în gastronomie. Salvia are proprietăţi antiseptice, astringente, antiinflamatoare şi cicatrizante. Frunzele de salvie dau un plus de savoare preparatelor care conţin cantităţi mai mari de substanţe grase şi este recomandată pentru pregătirea sosurilor.


Salvia este folosită în preparatele cosmetice, pentru prepararea cremelor, a săpunurilor şi a şampoanelor. Datorită proprietăţilor antimicotice şi antibacteriene, extractul de salvie este inclus în pastele de dinţi.


Salvia reglează activitatea tiroidiană


Datorită substanţelor conţinute, salvia acţionează asupra unui spectru larg de afecţiuni. Este folosită pentru ameliorarea durerilor în caz de reumatism, pentru stoparea sângerărilor menstruale abundente, pentru întărirea sistemului imunitar, pentru îmbunătăţirea memoriei, pentru reglarea activităţi tiroidiene.


Majoritatea substanţelor active din salvie se găsesc în frunze şi sunt reprezentate de uleiuri volatile conţinând cineol, terpene, substanţe estrogene, principii amare, vitaminele A, B1 şi C, precum şi minerale precum potasiu, calciu, magneziu, cupru.


Salvia ameliorează durerile menstruale


Administrată sub formă de pulbere fină din frunze uscate, salvia ameliorează durerile menstruale. Specialiştii confirmă faptul că salvia poate regla ciclul menstrual, având o acţiune benefică şi în cazul tulburărilor provocate de menopauză. Pentru femei, tinctura de salvie este un adevărat elixir cu efect reglator, rărind apariţia bufeurilor.


Pentru a elimina durerile menstruale, femeile pot folosi salvia, renunţând astfel să mai folosească analgezice. Salvia se poate consuma sub formă de macerat la rece sau macerat călduţ. Se adăugă o linuguriţă de plantă măcinată şi uscată la 200 ml de apă rece sau călduţă (aproximativ 70 de grade C). Se lăsă la macerat timp de 15 minute pânăa la 45 minute în cazul maceratului la rece, apoi se strecoară şi se bea neîndulcit. Se consumă zilnic 2-3 căni de macerat de salvie. Maceratul poate fi preparat şi din frunze proaspete de salvie.


Salvia alungă răcelile


Pulberea uscată de salvie este de folos pentru a ne ajuta să scăpăm de durerile în gât. Salvia are proprietăţi antimicrobiene şi este un bun remediu pentru răceală, gripă, tuse sau amigdalită. Substanţele aromate din compoziţia frunzelor de salvie reduc febra, scad secreţiile bronşice şi calmează durerile musculare specifice gripelor. Salvia mai poate fi folosită şi pentru abcese dentare, infecţii ale gingiilor şi răni bucale.


Mestecarea frunzelor de salvie curăţă şi vindecă rănile de la nivelul gurii. Aplicată extern, pulberea din frunze de salvie preparată sub formă de pastă cu puţină apă are efect vulnerar. Datorită proprietăţilor antiseptice poate curăţa şi vindecă rapid rănile. Compresele cu pastă din pulbere de frunze de salvie au efect infecţios.


Salvia este un excelent detoxifiant


Salvia are şi un efect extraordinar de bun în eliminarea toxinelor din organism. Salvia este totodată şi un aliat de nădejde împotriva kilogramelor în plus. Pulberea de salvie combate transpiraţia excesivă sau cea urât mirositoare. Transpiraţia excesivă este cauzată de interacţiunea dintre bacteriile care există în mod normal pe pielea noastră şi sărurile eliminate prin transpiraţie.


Salvia conţine o substanţă numită acid ursolic, care reduce transpiraţia excesivă. Se administrează în acest scop sub formă de pulbere fină din frunze de salvie, câte 4 linguriţe pe zi.


Salvia revigorează memoria


Salvia este cel mai mare inamic al bolii Alzheimer. De altfel, salvia are efecte benefice pentru prevenirea senilităţii şi este un excelent remediu natural pentru revigorarea memoriei. Studii recente au demonstrat că salvia îmbunătăţeşte tonusul psihic, stimulează puterea de concentrare, fiind utilă persoanelor suprasolicitate intelectual.


Atenţie, în cazul femeilor consumul de salvie nu este recomandat în timpul sarcinii, deoarece salvia poate determina declanşarea unor contracţii uterine. De asemenea, salvia este contraindicată şi femeilor care alăptează, deoarece poate genera un efect de oprire a lactaţiei.


Prezentarea produselor este realizată în forma simplă, clasică. Plantele sunt ambalate în materiale naturale de uz alimentar, reciclabile, uşor de utilizat, la care se adaugă un conţinut informaţional bogat. Aparenţa plăcută a produselor le conferă un caracter aparte, atrăgător mai ales prin simplitate şi culoare.

ANIMA PLANT

pulberea din plante medicinale si aromatice poate fi adminstrata direct, folosind în general o cantitate de pulbere egala cu volumul unei lingurite sau atât cât este indicat la fi ecare planta în parte

Utilizarea pulberilor

Pulberile din plante medicinale si aromatice prezinta avantajul unei utilizari mult mai simple si accesibile, deoarece plantele sub forma de pulbere nu necesita fi erbere si nici existenta unei surse de caldura

Avantajele pulberilor

Diversitatea ofertei şi adaptarea acesteia la specificul sezonului este completată de disponibilitatea personalului competent de a răspunde întrebărilor şi solicitărilor. O ofertă diverisificată de serviicii de informare este de asemenea disponibilă. Imaginile adecvate completează datele şi informaţiile solicitate.

INFORMARE

SALVIA

LipicioasaPatlagina

CATALOG

contine plante medicinale pentru ceaiuri, ce sunt bine cunoscute si frecvent utilizate in mod curent, de regula sub forma de ceaiuri alimentare

Catalog ANIMA PLANT partea 1

contine plante medicinale ce sunt bine cunoscute si care sunt folosite cu o frecventa medie in anumite situatii particulare

Catalog ANIMA PLANT partea 2

contine plante medicinale care sunt mai rar utilizate tocmai datorita specificitatii lor, precum si parti de plante de regula mai rar folosite si care provin de la plante medicinale binecunoscute

contine plante medicinale rare, care sunt de regula mai putin cunoscute si care au o serie intreaga de utilizari particulare deosebit de valoroase

Catalog ANIMA PLANT partea 3
Catalog ANIMA PLANT partea 4

contine plante medicinale rare si valoroase, unele dintre ele destul de putin cunoscute, ce prezinta utilizari specifice in anumite situatii particulare

Catalog ANIMA PLANT partea 5

 RECOMANDARI


Gustul amar al florilor de coada şoricelului le face utile în cazurile de indispoziţie digestivă.

COADA ŞORICELULUI

Cu aroma picanta intensa,  cimbrul este reconfortant in perioadele de tranzitie de la iarna catre primavara.

CIMBRU DE GRĂDINA
Cimbru

Cu o aroma blanda aduce o persistenta bunastare digestiva folosit mai ales dupa mesele copioase.

SOVÂRF
pulbere, 20 grame

Avand o aromă răcoritoare intensă, deosebit de plăcută, menta e binevenita în orele fierbinţi ale zilei.  

MENTĂ

Gustul amar intens o face utila pentru mentinerea bunastarii sistemului hepato-biliar.

ANGHINARE
Anghinare

Inflorescenţele de lumânărică au gust astringent şi proprietăţi antiinflamatorii.

LUMÂNĂRICĂ

Una dintre cele mai apreciate plante aromate, folosită de mii de ani pentru virtuţile ei remarcabile.

SALVIE
pulbere, 20 grame
pulbere,  20 grame
pulbere,  20 grame
pulbere, 20 grame
pulbere, 20 grame
pulbere, 20 grame

SALVIA

Salvia (Salvia officinalis) este un excelent stimulent.

Are acţiune antimicrobiană, antioxidanta, antispastica, antifungica, hipoglicemianta.

Salvia acţionează eficient asupra Escherichia coli, Salmonella, bacillus subtilis şi diferite specii de fungi. Este utilizată în dimenoree, diaree, gastrita, gingivite, amigdalita. S-a constatat că Salvia are efecte foarte bune asupra femeilor aflate în perioada de post menopauza, atunci când survine un deficit de estrogeni.

Simptomele post-menopauza (ameţeli, dureri de cap, bufeuri, insomnie, palpitaţii) au fost eliminate după o terapie zilnică cu salvie.

Salvia este bună pentru îmbunătăţirea memoriei, indigestii şi stress.

LISTA PLANTE
Abies alba

Achillea millefolium

Agrimonia eupatoria

Agropiron repens

Althaea officinalis

Arctium lappa

Artemisia abrotanum

Artemisia absinthium

Calendula officinalis

Capsella bursa pastoris

Cassia angustifolia

Centaurea cyanus

Cerasus vulgaris

Chelidonium majus

Convolvulus arvensis

Corylus avellana

Crataegus monogyna

Cynara scolymus

Echinacea purpurea

Echium vulgare

Equisetum arvense

Erigeron canadensis

Filipendula ulmaria

Fraxinus excelsior

Fumaria officinalis

Galega officinalis

Galium mollugo

Galium verum

Grindelia robusta

Hypericum perforatum

Hyssopus officinalis

Juglans regia

Juniperus communis

Lamium purpureum

Lavandula officinalis

Leonorus cardiaca

Linaria vulgaris

Lophantus anisatus

Lycopus europaeus

Lythrum salicaria

Matricaria chamomilla

Melilotus officinalis

Melissa officinalis

Mentha aquatica

Mentha piperita

Monarda didyma

Morus alba

Ocimum basilicum

Ononis spinosa

Origanum vulgare

Petasites hybridus

Phaseolus vulgaris

Plantago lanceolata

Polygonum aviculare

Polygonum hydropiper

Populus nigra

Primula verris

Quercus robur

Robinia pseudacacia

Rubus idaeus

Salvia officinalis

Salvia sclarea

Sambucus ebulus

Sambucus nigra

Satureja hortensis

Scutellaria galericulata

Sinapis alba

Stellaria media

Symphytum officinale

Syringa vulgaris

Tanacetum vulgare

Taraxacum officinale

Verbascum thapsus

Vitis vinifera

Iarba Sarpelui