ANIMA PLANT

producator de materii prime vegetale din plante medicinale si aromatice

plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

ANIMA PLANT - plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

SC ANIMA PLANT SRL

CUI 17430290, J40/6068/2005

Bucuresti, Ferentari nr. 72, sector 5,

0374.048.574, 07459.079.619. contact@animaplant.ro

Powered by web design: Anima Soft

OIPMA Anima Plant - producator de materii prime din plante medicinale si aromatice Anima Plant

Companie

Contact

Servicii

ANIMA PLANT - membru al Organizaţiei Naţionale a Asociaţiilor din domeniul Plantelor Medicinale şi Aromatice (OIPMA- ROMANIA)

Informaţiii: 0749-079.619. Comenzi: 0745-044.553., 0745-098.911.

Contact email: contact@animaplant.ro

E-oferta


Pelin

Artemisia absinthium L. / fam. Compositae

În  general, plantele cu gust predominant amar stimulează secreţia biliară, accelerează digestia şi contribuie la arderea pe cale naturală a grăsimilor. Plantele amare mai sunt cunoscute şi sub numele generic de tonice amare, pentru că majoritatea proceselor metabolice din trup sunt stimulate sub efectul unui astfel de tonic. Practic, nu se poate vorbi în medicină naturistă de un proces de purificare sau de dezintoxicare eficient şi complet în care să nu fie folosit gustul amar.

Printre compuşii activi ai pelinului se numără uleiul esenţial, flavonoidele, lignanii, lactonele sesquiterpenice şi acizii fenolici. Circa 35% din uleiul esenţial este compus din tuionă, substanţă toxică, dacă este administrată în exces.

Pelinul este un remediu forte contra consecinţelor nefaste ale sedentarismului şi pentru combaterea atoniei digestive.

Pelinul comun sau pelinariţa stimulează activitatea măduvei şi acţionează favorabil şi în congestia cerebrală.

Deseori, somnambulismul este combătut cu preparate care conţin pelin.

Pelinul este un excelent tonic cerebral. Datorită uleiurilor volatile specifice pe care le conţine într-o proporţie adecvată în frunze, pelinul măreşte secreţiile gastrice şi favorizează producerea sucului gastric, redând apetitul sănătos şi normalizând tranzitul intestinal şi scaunul.

La nivelul aparatului digestiv pelinul este cunoscut ca un calmant al indigestiilor, balonărilor, crampelor, intervenind eficient în gastritele hipoacide, în enterite, hepatită, dischinezie biliară, vomă, constipaţie, hemoroizi, paraziţi intestinali şi lipsa poftei de mâncare

Este vermifug, antihelmintic, antiparazitar, antibacterian, antifungic și antiviral.

Preparatele din pelin pot fi utilizate cu succes în cazurile de astenie la persoanele anemice, în cazuri de convalescenţă, debilitate, anemie, dureri de cap, hipertensiune, boli pulmonare provocate de frig, reumatism, gută. Totodată, pelinul constituie un bun remediu pentru plăgile purulente, furuncule, ulceraţii, pecingine, umflături, contuzii, înţepături de insecte.

Pelinul se administrează pentru detoxifiere, pentru vindecarea ulceraţiilor şi a rănilor purulente, în reumatismul articular, febră, infecţii, candidoză, hemoroizi.

Pelinul se utilizează sub formă de macerat, tinctură sau sub formă de pulbere uscată. Se poate bea câte o cană de macerat de frunze de pelin înaintea meselor principale. Administrat sub formă de pulbere, câte 1 g/zi, pelinul este util în anorexiile convalescenţilor şi în cazurile de dispepsii cu constipaţie. Pentru eliminarea oxiurilor un remediu popular cu bune rezultate este pelinul alb sub formă lichidă de macerat la rece din frunze mărunţite. În acest scop poate fi folosită şi pulberea sau tinctura. Spălaturile vaginale cu preparate lichide concentrate din frunze de pelin, 15-20 grame la litru, sunt foarte eficiente în tratarea mâncărimilor.

Atenţie! Preparatele cu pelin nu se adminstrează intern femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu iritaţii gastrice (ulcer gastric şi duodenal), persoanelor irascibile sau cu tendinţă spre congestie cerebrală.

Tuiona este un antagonist al receptorilor GABAA și poate provoca convulsii epileptice și insuficiență renală atunci când este ingerată în cantități mari.


Activitatea hepatoprotectoare a extractului apos de pelin asupra perturbarilor hepatice induse la soricei

Pelinul accelereaza vindecarea la pacientii cu boala Crohn


Prezentarea produselor este realizată în forma simplă, clasică. Plantele sunt ambalate în materiale naturale de uz alimentar, reciclabile, uşor de utilizat, la care se adaugă un conţinut informaţional bogat. Aparenţa plăcută a produselor le conferă un caracter aparte, atrăgător mai ales prin simplitate şi culoare.

ANIMA PLANT

pulberea din plante medicinale si aromatice poate fi adminstrata direct, folosind în general o cantitate de pulbere egala cu volumul unei lingurite sau atât cât este indicat la fi ecare planta în parte

Utilizarea pulberilor

Pulberile din plante medicinale si aromatice prezinta avantajul unei utilizari mult mai simple si accesibile, deoarece plantele sub forma de pulbere nu necesita fi erbere si nici existenta unei surse de caldura

Avantajele pulberilor

Diversitatea ofertei şi adaptarea acesteia la specificul sezonului este completată de disponibilitatea personalului competent de a răspunde întrebărilor şi solicitărilor. O ofertă diverisificată de serviicii de informare este de asemenea disponibilă. Imaginile adecvate completează datele şi informaţiile solicitate.

INFORMARE

contact@animaplant.ro

PELIN

Pelinul face să se amplifice pofta sănătoasă de mâncare