ANIMA PLANT

producator de materii prime vegetale din plante medicinale si aromatice

plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

ANIMA PLANT - plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

SC ANIMA PLANT SRL

CUI 17430290, J40/6068/2005

Bucuresti, Ferentari nr. 72, sector 5,

0374.048.574, 07459.079.619. contact@animaplant.ro

Powered by web design: Anima Soft

OIPMA Anima Plant - producator de materii prime din plante medicinale si aromatice Anima Plant

Companie

Contact

Servicii

ANIMA PLANT - membru al Organizaţiei Naţionale a Asociaţiilor din domeniul Plantelor Medicinale şi Aromatice (OIPMA- ROMANIA)

Informaţiii: 0749-079.619. Comenzi: 0745-044.553., 0745-098.911.

Contact email: contact@animaplant.ro

E-oferta

Linariţa face parte din flora spontană din Europa şi America. În America şi Canada este considerată ca plantă dăunătoare în culturi. În România se dezvolta în poieni, fâneţe, la marginea culturilor sau a drumurilor, tufărişuri, de la câmpie până în zona montană inferioară sau este cultivata că planta decorativă.

Linariţa are rădăcini scurte, tulpina creşte până la 90 cm înălţime, frunzele sunt lanceolate, ascuţite la vârf, de culoare verde intens. Florile se aseamănă cu cele de "gura - leului", sunt galben intens, iar "buza inferioară" este portocalie.

Dintre substanţele prezente în compoziţia plantei amintim alcaloizii (pegaina sau linarina), flavonoidele, flavonoglicozidele (linarina, pegaina, aurone), acizii organici (artiric, formic, citric, malic, tanic), zaharurile, glicozidele, pectinele, grăsimile şi sărurile  minerale.

Principalele proprietăţi ale linariţei sunt acţiunea emolientă, depurativă, laxativă, diuretică, antihemoroidală, sudorifică, detoxifiantă hepatică, purificator al căilor urinare, vermifugă.

Linariţa ajută în eliminarea impotenţei.

În fitoterapie sunt folosite florile ce trebuie recoltate în lunile iunie - septembrie.

În uz intern este indicată în afecţiunile splinei şi ficatului, afecţiuni catarale ale intestinului gros, boli renale, erizipel, hemoroizi, hidropizie, icter, impotenţă, viermi intestinali, constipaţie sau pentru detoxifierea generală aorganismului. În uz extern linariţa este indicată în hemoroizi, acnee şi leucoree pentru spălături locale.

În ciuda reputaţiei sale ca o buruiană, ca şi păpădia, această plantă a fost de asemenea folosită în medicină populară pentru o varietate de tulburări. Maceratul proaspăt făcut din frunzele şi flori de linariţă era luat ca un laxativ şi diuretic puternic, precum şi pentru icter, hidropizie sau enterită cu somnolenţă. Pentru boli de piele a fost folosit unguentul preparat din flori. În plus, pulberea pusă în lapte în loc de apă a fost folosită ca vermifug. Recent a fost confirmat faptul că linariţa are proprietăţi diuretice şi reducere febra.

Linariţa este folosită în terapia populară pentru tratarea diareei, pentru probleme de vezică urinară şi inflamaţii ale intestinului. Se recomandă folosirea linariţei în doze nu mai mari de 2 grame zilnic.

Prezentarea produselor este realizată în forma simplă, clasică. Plantele sunt ambalate în materiale naturale de uz alimentar, reciclabile, uşor de utilizat, la care se adaugă un conţinut informaţional bogat. Aparenţa plăcută a produselor le conferă un caracter aparte, atrăgător mai ales prin simplitate şi culoare.

ANIMA PLANT

LINARITA

Linarita este un foarte bun depurativ

doresc sa primesc in mod GRATUIT  prin email newsletter-ul ANIMA PLANT ce contine informatii de actualitate despre plantele medicinale si aromatice

Mail: contact@animaplant.ro?cc=contact@animasoft.ro&subject=abonare newsletter&body=Doresc sa primesc in mod GRATUIT periodic newsletter-ul ANIMA PLANT pe adresa de email urmatoare: (se va completa)

 RECOMANDARI


Gustul amar al florilor de coada şoricelului le face utile în cazurile de indispoziţie digestivă.

COADA ŞORICELULUI

Cu aroma picanta intensa,  cimbrul este reconfortant in perioadele de tranzitie de la iarna catre primavara.

CIMBRU DE GRĂDINA
Cimbru

Cu o aroma blanda aduce o persistenta bunastare digestiva folosit mai ales dupa mesele copioase.

SOVÂRF
pulbere, 20 grame

Avand o aromă răcoritoare intensă, deosebit de plăcută, menta e binevenita în orele fierbinţi ale zilei.  

MENTĂ

Gustul amar intens o face utila pentru mentinerea bunastarii sistemului hepato-biliar.

ANGHINARE
Anghinare

Inflorescenţele de lumânărică au gust astringent şi proprietăţi antiinflamatorii.

LUMÂNĂRICĂ

Una dintre cele mai apreciate plante aromate, folosită de mii de ani pentru virtuţile ei remarcabile.

SALVIE
pulbere, 20 grame
pulbere,  20 grame
pulbere,  20 grame
pulbere, 20 grame
pulbere, 20 grame
pulbere, 20 grame

CATALOG

contine plante medicinale pentru ceaiuri, ce sunt bine cunoscute si frecvent utilizate in mod curent, de regula sub forma de ceaiuri alimentare

Catalog ANIMA PLANT partea 1

contine plante medicinale ce sunt bine cunoscute si care sunt folosite cu o frecventa medie in anumite situatii particulare

Catalog ANIMA PLANT partea 2

contine plante medicinale care sunt mai rar utilizate tocmai datorita specificitatii lor, precum si parti de plante de regula mai rar folosite si care provin de la plante medicinale binecunoscute

contine plante medicinale rare, care sunt de regula mai putin cunoscute si care au o serie intreaga de utilizari particulare deosebit de valoroase

Catalog ANIMA PLANT partea 3
Catalog ANIMA PLANT partea 4

contine plante medicinale rare si valoroase, unele dintre ele destul de putin cunoscute, ce prezinta utilizari specifice in anumite situatii particulare

Catalog ANIMA PLANT partea 5