ANIMA PLANT

producator de materii prime vegetale din plante medicinale si aromatice

plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

ANIMA PLANT - plante binefăcătoare pentru trup şi suflet

SC ANIMA PLANT SRL

CUI 17430290, J40/6068/2005

Bucuresti, Ferentari nr. 72, sector 5,

0374.048.574, 07459.079.619. contact@animaplant.ro

Powered by web design: Anima Soft

OIPMA Anima Plant - producator de materii prime din plante medicinale si aromatice Anima Plant

Companie

Contact

Servicii

ANIMA PLANT - membru al Organizaţiei Naţionale a Asociaţiilor din domeniul Plantelor Medicinale şi Aromatice (OIPMA- ROMANIA)

Informaţiii: 0749-079.619. Comenzi: 0745-044.553., 0745-098.911.

Contact email: contact@animaplant.ro

E-oferta

Ciuboţica-cucului (Primula officinalis) este o plantă frecvent folosită în tradiţia vindecătoare populară românească, fiind cunoscută popular sub numele de aglica, anghelina, cinci-foi, cizma-cucului sau ţâţa-oii. De la această ciuboţica cucului folosim mai ales partea aeriană, florile şi frunzele.

Florile şi frunzele de ciuboţica cucului sunt bogate în vitamina C şi beta-caroten. Ele conţin de asemenea potasiu, calciu, sodiu şi salicilaţi, care ajută la întărirea sistemului imunitar. Planta are proprietăţi antioxidante şi contribuie la scăderea nivelului colesterolului. De asemenea, planta conţine saponoizi cu efecte expectorante. Planta este un diuretic natural şi un bun sedativ, cu efect antispastic, sudorific, calmant, cicatrizant, hemostatic, fluidificator al secreţiilor bronhice şi  emolient.

Ciubotica-cucului se administrează sub formă de infuzie (în cazul florilor), decoct (în cazul rădăcinii) sau praf (frunze). Extern, se foloseşte sub formă de cataplasme calde ce se aplică pe locurile dureroase, având acţiune calmantă, cicatrizantă şi hemostatică. De asemenea, ciuboţica-cucului este utilă în cazuri de bronşită, pneumonie, afecţiuni renale şi afecţiuni ale vezicii urinare, precum şi în cazuri de disfuncţii gastro-intestinale.

Planta se foloseşte sub formă de macerat călduţ, care se prepară dintr-o linguriţă cu flori şi tulpini de ciuboţica cucului, uscate şi mărunţite, puse la macerat într-o cană cu 250 ml apă călduţă. Se beau două căni pe zi.

Din partea aeriană de ciuboţica cucului se poate prepara un vin tonic ce poate fi util pentru cei care sunt predispuşi la probleme cardiace. Pentru aceasta se pune într-o sticlă goală de 2 litri aproximativ 100 grame de flori proaspete şi mărunţite de ciuboţica-cucului, se toarnă apoi vin alb natural şi se lăsă două săptămâni în loc însorit, sticla fiind astupată cu un dop de plută. După 14 zile se strecoară şi se folosesc câte trei linguri din acest preparat, în fiecare zi. Remediul are efect liniştitor general şi este binefăcător pentru activitatea inimii, fiind foarte indicat mai ales pentru persoanele cu tendinţe către agitaţie.

Ciuboţica cucului se mai foloseşte şi sub formă de sirop. Siropul de ciuboţica cucului se recomandă în cazuri de tulburări ale respiraţiei şi se obţine din flori zdrobite, amestecate cu miere.

Pulberea de ciuboţica cucului are gust dulce-emolient, este plăcută şi liniştitoare şi se foloseşte fie ca atare, fie pusă în apă, fie cel mai adesea luată cu miere, sub formă de pastă ce este dulce, cu gust plăcut şi emolient.

CIUBOTICA CUCULUI

CATALOG PLANTE

Contine plante medicinale pentru ceaiuri

Oferta

CATALOG

contine plante medicinale pentru ceaiuri, ce sunt bine cunoscute si frecvent utilizate in mod curent, de regula sub forma de ceaiuri alimentare

Catalog ANIMA PLANT partea 1

contine plante medicinale ce sunt bine cunoscute si care sunt folosite cu o frecventa medie in anumite situatii particulare

Catalog ANIMA PLANT partea 2

contine plante medicinale care sunt mai rar utilizate tocmai datorita specificitatii lor, precum si parti de plante de regula mai rar folosite si care provin de la plante medicinale binecunoscute

contine plante medicinale rare, care sunt de regula mai putin cunoscute si care au o serie intreaga de utilizari particulare deosebit de valoroase

Catalog ANIMA PLANT partea 3
Catalog ANIMA PLANT partea 4

contine plante medicinale rare si valoroase, unele dintre ele destul de putin cunoscute, ce prezinta utilizari specifice in anumite situatii particulare

Catalog ANIMA PLANT partea 5

 RECOMANDARI


Gustul amar al florilor de coada şoricelului le face utile în cazurile de indispoziţie digestivă.

COADA ŞORICELULUI

Cu aroma picanta intensa,  cimbrul este reconfortant in perioadele de tranzitie de la iarna catre primavara.

CIMBRU DE GRĂDINA
Cimbru

Cu o aroma blanda aduce o persistenta bunastare digestiva folosit mai ales dupa mesele copioase.

SOVÂRF
pulbere, 20 grame

Avand o aromă răcoritoare intensă, deosebit de plăcută, menta e binevenita în orele fierbinţi ale zilei.  

MENTĂ

Gustul amar intens o face utila pentru mentinerea bunastarii sistemului hepato-biliar.

ANGHINARE
Anghinare

Inflorescenţele de lumânărică au gust astringent şi proprietăţi antiinflamatorii.

LUMÂNĂRICĂ

Una dintre cele mai apreciate plante aromate, folosită de mii de ani pentru virtuţile ei remarcabile.

SALVIE
pulbere, 20 grame
pulbere,  20 grame
pulbere,  20 grame
pulbere, 20 grame
pulbere, 20 grame
pulbere, 20 grame